26 in 27. junija je v Ljubljani potekalo 49. strokovno srečanje vzgojiteljev dijaških domov Slovenije, v organizaciji Društva vzgojiteljev dijaških domov Slovenije ter vzgojiteljev ljubljanske regije.

Kot uvod v srečanje je bil izpeljan redni letni zbor članov društva, na katerega so nas prišli pozdraviti ga. Nataša Erjavec  – ravnateljica DD Bežigrad, ga. Olga Jazbinšek – višja svetovalka za dijaške domove na ZRSŠ, g. Dejan Crnek – podžupan MOL, g. Dragan Kojić – predsednik SDDS, ga. Kristina Knez – ravnateljica zamejskega DD iz Gorice,  g. Alojz Pluško –  ravnatelj SVŠGUGL, g. Rihard Režek – ravnatelj Jegličevega DD .

Sledilo je strokovno predavanje dr. Sanele Banović z naslovom: »Komunikacija/motivacija«.

V popoldanskem času smo imeli voden ogled  po Narodni galeriji, Šviceriji in ogled Mednarodnega likovnega in grafičnega centra. Zvečer je sledil kulturni program, ki ga je pripravila Vokalna skupina Ivana Cankarja, ter stand up nastop komika Roka Bohinca.

Naslednji dan smo se najprej ustavili v Centru Janeza Levca, kjer so nam predstavili njihov dom in način dela, kasneje pa nas je pot vodila v Horjul, kjer smo si ogledali ZOO Rožman. Srečanje smo zaključili s kosilom na Turistični kmetiji Pr Janš.

Srečanje je ponudilo bogat in zanimiv program, za kar gre zahvala vzgojiteljem dijaških domov ljubljanske regije. Preko 40 udeležencev je imelo priložnost izmenjati poglede, mnenja in izkušnje o delu in stanju v dijaških domovih.  

Veseli nas tudi, da so se nam letos na srečanju pridružili tudi kolegi iz Srbije – predstavniki Doma učenikov srednjih škola Beograd. Prisotni na srečanju menimo, da so priložnosti, ko se lahko srečamo in pogovorimo, neprecenljive in jih je vsekakor vredno izkoristiti.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tudi v galeriji.